НОВИНИ від 10.10.2003

R&I підвищило рейтинг довгострокових позик України

Міжнародне рейтингове агентство Rating and Investment Information Inc підвищило рейтинг довгострокових позик України у валюті з "B" до "B+" зі стабільним прогнозом.

Як повідомило управління по зв'язках із громадськістю і ЗМІ міністерства фінансів України з посиланням на офіційне повідомлення R&I, агентство підвищило рейтинг у зв'язку з досягненням Україною позитивного росту ВВП торік на рівні 4,8% річних, а протягом січня-червня реальний ріст ВВП України склав 7,5%. Rating and Investment Information Inc відзначає поліпшення грошових розрахунків у таких галузях як електроенергетика і газ.

На підвищення рейтингу також вплинуло формування Україною валютних резервів на рівні 6,5 млрд. доларів у липні. За інформацією Rating and Investment Information Inc, позитивним фактором для агентства став намір України знизити ставки оподатковування на доходи підприємств, громадян і податку на додаткову вартість.

Негативними факторами в розвитку України R&I вважає низьку оплату податків і соціальних внесків, затримку компенсації по ПДВ, затримки виплат зарплат і пенсій працівникам бюджетної сфери.

Нагадаємо, що в січні R&I підвищило рейтинг України з "В-" до "B". У червні інше рейтингове агентство Fitch поліпшило рейтинг України по довгострокових валютних і гривневих позиках з "B" до "B+".

Наприкінці минулого року рейтингове агентство Standard&Poors надало Україні рейтинг "B" по довгострокових і короткострокових валютних і гривневих позиках.

Джерело — "Деловая неделя".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=306


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua