НОВИНИ від 31.10.2003

Незалежною організацією "Всесвітній Економічний Форум" було опубліковано щорічний звіт "Конкурентоспроможність економік країн 2003-2004". В цьому звіті представлено рейтинг 104 країн світу, визначаючи найсильніші економіки за наступними двома ознаками: "Перспективна конкурентоспроможність", де оцінюються перспективи економічного зростання та "Ділова конкурентоспроможність", де оцінюється діяльність бізнес спільноти. На основі даного звіту можна робити прогнози щодо перспектив розвитку країн в наступному році.

За даними цього звіту Україна посіла 84 місце ("Перспективна конкурентоспроможність") та 71 місце ("Ділова активність"), залишаючись позаду таких країн, як: Росія (70 місце), Індонезія (72 місце), Румунія (75 місце), Аргентина (78 місце), Уганда (80 місце) та Кенія (83 місце).

Порівняно з минулим роком Україна втратила 10 позицій за показником "Перспективна конкурентоспроможність" та 2 позиції за показником "Ділова конкурентоспроможність".

Світовим лідером з конкурентоспроможності економіки стала в поточному році вперше за свою історію Фінляндія. Вона посунула на другу позицію США.

В першу п'ятірку також ввійшли Швеція, Данія та Германія. Слід за ними йдуть Великобританія, Швейцарія, Сінгапур, Нідерланди та Франція.

За інформацією www.weforum.org.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=318


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua