НОВИНИ від 04.03.2004

Нацбанк затвердив графічний знак гривні

Графічний символ гривніНаціональний банк України затвердив графічний знак для позначення української валюти.

Графічний символ гривні складається з двох елементів. Перший і основний елемент ґрунтується на рукописному варіанті букви "г" (кирилиця) — вона позначає першу букву в назві "гривня". Другий елемент являє собою дві горизонтальні паралельні лінії, що втілюють ідею стабільності грошової одиниці, високий потенціал і ріст національної економіки України.

Схожа ідея традиційно використовується в багатьох валютах.

На думку НБУ, обраний банком символ національної грошової одиниці є простим зовні і змістовним за своїм внутрішнім статусом.

Паралельно з новим знаком будуть використовуватися ще три вже звичні позначення: "гривня", "грн.", а також міжнародне UAH.

Графічне позначення гривні є максимально спрощеним, легко запам"ятовується, що гарантує застосування цього знака не тільки в колах фахівців, але й широкими прошарками населення. Тому графічний знак буде добре відомий і матиме позитивні асоціації, вважають у НБУ.

Графічний знак гривні є простим для написання "від руки" і може розташовуватися як перед номіналом, так і після нього, відзначив голова Нацбанку Сергій Тігіпко.

Гривня була введена в обіг у вересні 1996 року. Тоді деякі українські газети провели власні конкурси на створення графічного символу для нової грошової одиниці, однак тоді ця ініціатива не була підтримана на офіційному рівні.

Джерело — Кореспондент.net.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=387


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua