НОВИНИ від 12.03.2004

Інвестори почали довіряти світовій економіці

Європейські приватні фонди прямих інвестицій залучили в 2003 році 27.7 млрд. євро нових коштів, що свідчить про зміцнення довіри до світової економіки. За попередніми даними Європейської асоціації венчурного капіталу (EVCA), опублікованими напередодні, кількість притягнутих торік коштів лише трохи перевищило показник 2002 року — 27.5 млрд. євро.

Зм'якшення економічного клімату призвело до того, що списання активів приватних фондів прямих інвестицій скоротилися на 55%, відзначає EVCA. При цьому, як заявив голова EVCA Жан-Бертран Шмідт: "2004 рік виглядає дуже перспективним. Ми спостерігаємо повернення довіри з боку інвесторів, набирає хід збір коштів, фондові ринки та IPO ростуть".

Фонди прямих інвестицій, які інвестують у недавно створені компанії або акції приватних компаній, що не обертаються на біржах, в останні кілька років переживали нелегкі часи через різке зниження інтересу інвесторів до ризику в період падіння фондового ринку. Зашкодило це і портфелям фондів: чиста перерахована в річному численні норма прибутку впала у 2003 році до 9.7% з 10.8% у попередній рік.

Джерело — "Деловая неделя".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=391


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua