НОВИНИ від 07.04.2004

США скасували посилений моніторинг України

Бюро з питань протидії фінансовим злочинам при Міністерстві фінансів США (Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN)) 5 квітня відкликало повідомлення, яке діяло в останні 2 роки, щодо застосування режиму посиленого моніторингу операцій за участю українських фінансових установ. Про це говориться в інформації посольства США в Україні.

FinCEN відзначає значне реформування української системи протидії відмиванню грошей і не вважає більш необхідним застосовувати режим посиленого моніторингу фінансових транзакцій з Україною. "Зараз Україна має таку національну систему протидії відмиванню грошей, яка у цілому відповідає міжнародним стандартам Це знайшло своє відображення в рішенні FATF від 27 лютого 2004 року про виключення України зі списку країн, що не співробітничають у боротьбі з відмиванням брудних грошей", — цитує посольство США заяву FinCEN.

Як повідомлялося раніше, США ввели посилений моніторинг фінансових операцій з Україною в квітні 2002 року. У березні 2004 р. Канада і Великобританія також скасували посилений моніторинг фіноперацій з Україною після її виключення з "чорного списку" FATF. FATF вирішила виключити Україну зі свого "чорного списку" на пленарній сесії наприкінці лютого 2004 р. Організація внесла Україну в список у вересні 2001 року.

Джерело — "Деловая неделя".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=406


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua