НОВИНИ від 11.05.2004

Стійкий і упевнений ріст повернувся у світову економіку

Такий висновок міститься в опублікованій доповіді Організації по економічному співробітництву і розвитку (ОЕСР).

Доповідь підготовлена напередодні відкриття у Парижі Ради ОЕСР на рівні міністрів економіки країн-членів. ОЕСР поєднує 30 ведучих індустріальних країн світу.

Імпульс росту зараз йде зі США, Китаю і країн Південно-Східної Азії, відзначається в доповіді. При цьому, в 2004 році економічний ріст буде самим значним за останні 4 роки і складе 3,4%. Він також буде супроводжуватися низькою інфляцією, а банківська дисконтна ставка почне рости.

Проте, між регіонами світу збережуться розходження в кількісних і якісних показниках росту. Так, якщо прогноз росту для економіки США на 2004 рік складає 4,7%, то для Євросоюзу — 1,6%. У цих умовах фахівці ОЕСР пророкують подальше скорочення банківської дисконтної ставки Європейським центральним банком.

Одночасно ОЕСР попередила про небезпеку занадто ліберальної фінансової політики і призвала країни-члени підсилити монетарний контроль, який повинен стримати прогнозоване збільшення інфляції.

Одночасно з цим, за прогнозом, у нинішньому році у світовій економіці відбудеться скорочення безробіття, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=420


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua