НОВИНИ від 12.05.2004

Українську мову знають майже 2 млн. жителів країн євросоюзу

Українська мова є третьою за поширеністю неофіційною мовою, на якій розмовляють у державах розширеного Європейського Союзу.

За даними Єврокомісії, українську мову знають майже 2 млн. жителів країн ЄС. Популярність української мови пояснюється тим, що у багатьох нових членах Євросоюзу проживає українська діаспора — у першу чергу в країнах Балтії, Польщі, Угорщині, Словаччині, Чехії.

За цими ж даними, серед мов, що не одержали офіційного статусу в Євросоюзі, найбільша кількість осіб у розширеному ЄС — майже 3 млн. — розмовляють турецькою мовою. Друге місце займає російська мова, якою володіють 2 млн. жителів розширеного Євросоюзу. Носіїв української нараховується в ЄС ненабагато менше, ніж тих, хто розмовляє російською. Четверте місце у списку популярних неофіційних мов ЄС зайняла сербсько-хорватська мова, на якій в Євросоюзі говорить 1 млн. чол.

Серед офіційних мов ЄС найбільш уживаною є німецька, на якій розмовляють 88 млн. жителів Євросоюзу. Розповсюдженими є також англійська, французька та італійська. Головною мовою міжнародного спілкування в ЄС залишається англійська, повідомляє УНІАН.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=421


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua