НОВИНИ від 27.05.2004

500 найбільших компаній світу

Британська ділова газета The Financial Times підготувала до публікації традиційний щорічний рейтинг найбільших світових компаній за капіталізацією. Поряд з рейтингом 500-та найбільших компаній, опублікована також сотня найбільших корпорацій Східної Європи.

Цього року список 500 найбільших компаній світу за ринковою капіталізацією знову очолив американський промисловий конгломерат General Electric, який відтіснив Microsoft на 2-е місце. GE вдалося краще скористатися ростом на ринку акцій і відновленням економіки. У той час, як капіталізація провідного світового виробника програмного забезпечення за рік змінилася не дуже сильно (12,3 млрд. доларів), у GE вона збільшилася на 35,3 млрд. доларів. Довіра інвесторів до GE істотно зросла: вони побачили, що Джеффрі Іммелт, який очолив компанію після відходу легендарного Джека Уелша, вміє ефективно нею керувати.

Фармацевтична група Pfizer і провідна фінансова компанія світу Citigroup відтіснили найбільшу світову роздрібну мережу Wal-Mart Stores на 5-те місце. Утім, гіганти йдуть голова в голову: різниця в їхніх капіталізаціях складає 1-2 млрд. доларів. Оголосивши на початку цього року про скорочення доведених запасів нафти і газу більш ніж на 20%, британо-нідерландська Royal Dutch/Shell упала з 8-го місця на 13-е. Це дозволило британській BP, що уклала в 2003 році вдалу угоду з російською ТНК, одержати статус найбільшої неамериканської компанії в рейтингу.

Джерело — "Ведомости".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=431


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua