НОВИНИ від 04.06.2004

Хто скільки "заробляє" в ЄС?

Люксембуржці й ірландці є найзаможнішими, а латиші і поляки найбіднішими серед громадян 25 країн-членів Євросоюзу. Ці дані оприлюднило європейське статистичне бюро Євростат.

Відповідно до розрахунків експертів, у Люксембурзі ВВП на душу населення, розрахований через купівельну спроможність, у два рази перевищує показник у середньому по ЄС і в п'ять разів вище, ніж у Латвії. В Ірландії ВВП на душу населення на третину вище, ніж у середньому по ЄС. У списку заможних громадян за люксембуржцями й ірландцями йдуть датчани, австрійці, голландці, британці, бельгійці, шведи, французи, фіни, німці й італійці. В Іспанії ВВП на душу населення на 5% нижче, ніж у середньому по ЄС.

Серед десяти нових країн-членів цієї регіональної організації найзаможнішими Євростат називає громадян Кіпру, де показник ВВП на душу населення у середньому дорівнює 17%. При цьому, у Кіпрі він вище, ніж у країн-"ветеранів" ЄС — Греції і Португалії. Населення цих держав, а також Словенії і Мальти на 20-30% менш забезпечено за показником ВВП, ніж у середньому по ЄС. У Чехії це процентне співвідношення складає 31%, Угорщині — 39%, Словаччині — 49%, Естонії, Литві і Польщі — у межах 52-54%.

Нарешті, у Латвії ВВП на душу населення на 58% нижче, ніж у середньому по ЄС. У Туреччині, що є кандидатом на вступ в Євросоюз, він нижче середнього показника майже в чотири рази, у двох інших країнах-кандидатах — Болгарії і Румунії — більш ніж у три рази.

Джерело — Деловая неделя.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=435


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua