НОВИНИ від 02.11.2004

Що думають директори?

Corporate Board Member та PricewaterhouseCoopers, після 2,5-річного досвіду роботи з Sarbanes-Oxley та іншими реформами, провели опитування "Що думають директори" ("What Directors Think: Special Issue 2004"). 1 279 респондентів було опитано на тему, скільки часу — більше, так само, чи менше — вони хотіли б витрачали на 14 різних напрямків діяльності. На першому місці у списку побажань директорів виявилося стратегічне планування, 58% опитаних сказали, що вони б витрачали більше часу саме на це. Лише 8% хотіли б витрачати більше часу на обговорення регулятивних питань та відповідності технічним вимогам.

Згідно з результатами опитування, директори бажають більше часу витрачати на:

  1. стратегічне планування;
  2. планування права наступності;
  3. зустрічі з ключовими менеджерами;
  4. відвідування робочих місць;
  5. обговорення конкуренції;
  6. управління ризиками.

Дані результати свідчать про дві речі: 1) директори вважають, що вони здійснюють реформи, 2) вони хочуть повернутися (стати ближче) до бізнесу. 45% директорів гадають, що планування права наступності стоїть для них на другому місці за пріоритетністю. Це показує розуміння директорами важливості дбання про перспективу, що все ще залишається для них слабким місцем. Відповідно, додаткове обговорення ціни акцій компанії займає останнє місце у переліку пріоритетів. Для директорів дуже важливим є визначення тем обговорення на зборах. 74% респондентів заявили, що вони обговорювали, які теми заслуговують уваги ради директорів. Як результат, 90% вважають важливим обговорення визначення рамок діяльності ради директорів.

Думки респондентів розділились щодо міри участі директорів у роботі за межами зали засідань ради. 41% кажуть, що вони б хотіли більше часу витрачати на зустрічі з менеджерами, 40% — на відвідування робочих місць. Але більшість, 58% та 57% відповідно, цілком задоволені кількістю витрачуваного часу на ці сфери діяльності.

Джерело — Corporate Board Member Magazine.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=498


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua