НОВИНИ від 10.11.2004

Економіка в країнах Східної Європи четвертий рік поспіль росте швидше, ніж у Західній

Економіка в країнах Східної Європи четвертий рік поспіль росте швидше, ніж у Західній, а в східному регіоні СНД ріст ще значніший, говориться в прогнозі Європейського банку реконструкції і розвитку. Прогноз опубліковано в щорічному звіті ЕБРР Transition Report.

Звіт містить оцінку 27 країн з економіками трьох регіонів Європи, що розвиваються: Центральної і Східної Європи та країн Балтії, Південно-Східної Європи, а також СНД.

Економічний ріст у європейських країнах з економіками, що розвиваються, у 2004 році був значним, однак деяка затримка реформ негативно позначиться на темпах росту в довгостроковій перспективі, констатують експерти.

Поточний рік стане четвертим за рахунком, коли економічне зростання ринків Європи, що розвиваються, перевищує темпи зростання в країнах Західної Європи, оскільки сприятливі умови для торгівлі сприяли підвищенню ВВП країн регіону до 6,1% в поточному році з 5,6% в 2003 році. Проте, на думку експертів банку, цей показник знизиться до 5,5% в 2005 році.

Аналитики ЕБРР очікують, що максимальний економічний ріст буде зафіксовано у СНД за рахунок багатих нафтою Азербайджану і Казахстану. За прогнозами експертів, ріст економіки регіону в поточному році складе 7,4% і сповільниться до 6,2% у 2005 році.

За інформацією The Wall Street Journal.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=503


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua