НОВИНИ від 13.12.2004

Інтернет-торгівля у світі зросла за рік на 56%

Процесингова компанія Visa повідомляє, що світовий обсяг інтернет-торгівлі за підсумками 2004 року повинен перевищити $150 млрд. Це на 56% більше рівня минулого року. Незважаючи на песимістичні прогнози, ні фішинг, ні віруси та ніякі інші фактори не змогли загальмувати бурхливе зростання електронної комерції.

Як повідомляє Visa, близько 16% всіх платежів в інтернеті є міжнародними, і з кожним роком їхня частка збільшується. Середній розмір онлайнової транзакції в секторі електронної комерції склав $107, що значно перевищує середній розмір офлайнових транзакцій ($70).

Відзначаючи цього року десятиріччя електронної комерції, компанія Visa повідомляє, що зараз вона обслуговує платежі для інтернет-магазинів, розташованих більш ніж у 90 країнах. При цьому, в 2004 р. онлайнові покупки зроблено за допомогою карток, емітованих банками більш ніж 150 країн. В усьому обсязі транзакцій, що зареєстровані в процесинговому центрі Visa, на онлайнові транзакції припало 7,4% (торік було 5,5%). Таким чином, електронна комерція грає все більш важливу роль у бізнесі компанії, через яку проходять трильйонні фінансові потоки (у нинішньому році — біля $3 трлн).

Хоча статистика Visa є абсолютно точною, але в реальності обсяг електронної комерції повинен бути набагато вище $150 млрд., тому що розрахунки за покупки в інтернет-магазинах здійснюються не тільки по пластикових картках, але й в інший спосіб.

Джерело — Вебпланета.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=514


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua