НОВИНИ від 09.02.2005

Конкурси з відбору топ-менеджерів для держмонополій почнуться за два тижні

Міністерство економіки і з питань євроінтеграції за тиждень завершить формування нормативної бази, що регулює конкурсне залучення професійних менеджерів до управління державними монополіями і великими державними підприємствами, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"І це означає, що за тиждень-півтора, максимум два, ми почнемо проводити конкурси на базі цих нормативних документів і вперше одержимо на посадах керівників у цих структурах високопрофесійних людей з чіткими зобов'язаннями перед державою", — повідомила прем'єр за підсумками засідання уряду з питань управління держвласністю.

За її словами, на засіданні уряду 16 лютого планується також створити міжвідомчі комісії з аналізу ефективності роботи державних монополій.

Ю. Тимошенко уточнила, що кількість таких комісій буде приблизно дорівнювати кількості монополій. До них увійдуть представники всіх контролюючих органів, силових структур, міністерств економіки і фінансів, Рахункової палати.

"Ціль — провести повну комплексну перевірку державних монополій, а також великих підприємств державної форми власності на предмет зловживань, зроблених під час управління ними… Ми спробуємо провести комплексний аналіз, як функціонують ці підприємства і як вони повинні функціонувати, і будуть вироблені рекомендації", — сказала Ю. Тимошенко.

Джерело — Інтерфакс-Україна.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=545


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua