НОВИНИ від 23.03.2005

Світові показники працевлаштування

Згідно з останнім дослідженням Grant Thornton's 2005 International Business Owners Survey (IBOS), світові показники працевлаштування виглядають оптимістично. В опитуванні взяло участь більше 6000 власників бізнесу з 24 країн. Учасників запитали, як зросла/зменшилася кількість їх персоналу за останній рік. У світовому масштабі балансовий показник зростання працюючих збільшився до +26, порівняно з +8 у 2004 р.

Вже більше власників бізнесу в Індії (+55) та Австралії (+50) говорять, що вони спостерігають зростання чисельності свого персоналу, в той час як представники Нідерландів (-12), Мексики (-3) та Швеції (-2) є єдиними, хто спостерігали зменшення. У регіональному контексті лідирує NAFTA з балансом +37, друге місце займає Східна Азія (+17), далі йде ЄС (+6).

Поряд із зростанням чисельності персоналу, на думку власників бізнесу, також спостерігається дефіцит кваліфікованих працівників, що є великою перепоною для розширення бізнесу. 28% опитаних кажуть, що доступність кваліфікованої робочої сили є основною перешкодою в таких країнах, як Нова Зеландія (50%), Росія (45%) та Австралія (44%).

Половина опитаних зазначили, що за останній рік в умовах такого щільного ринку робочої сили вони стали більш сфокусованими на залученні та утриманні персоналу. Найвищі результати надійшли з Філіппін, де це підтвердило 92% респондентів, в Індії — 80%, Мексиці — 75% та Південній Африці — 71%.

У таких країнах, як Сінгапур, Італія, Франція та Німеччина, де брак кваліфікованої робочої сили не є серйозною перешкодою, пропорція респондентів, сфокусованих на залученні та утриманні персоналу є доволі низькою.

IBOS 2005 також запитали власників бізнесу про фактори, які, на їхню думку, були важливими при залученні та утриманні персоналу. Добра репутація компанії займає перше місце (84% опитаних вважають цей фактор дуже важливим), потім йде розуміння ключових цінностей, місії та задач (77%) і навчання (69%). Конкурентні системи оплати праці та бонусні пакети зайняли четверте місце (67%).

Джерело — Consultant-news.com.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=570


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua