НОВИНИ від 24.03.2005

Відмивання грошей 2004

Щорічно Держдепартамент США (US State Department) публікує доповідь, в якій оцінюється ситуація з відмиванням грошей. Аналізується ситуація в 200 державах світу. Країни розділено на три категорії: "найбільш проблемні" (країни, де спостерігається відмивання крупних сум грошей — до їх числа відносяться і США), "проблемні" (подібні процеси фіксуються, проте мають обмежені масштаби) і "відстежувані" (країни, які не стикаються з подібними проблемами, але потенційно можуть перетворитися на центри відмивання грошей).

У 2004-му році серед країн Європи і Євразії до "найбільш проблемних" були віднесені: Австрія, Боснія і Герцеговина, Угорщина, Великобританія, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Ліхтенштейн, Люксембург, Нідерланди, Росія, Туреччина, Україна, Франція, Швейцарія.

У номінацію "проблемні" потрапили: Албанія, Білорусь, Болгарія, Ірландія, Монако, Польща, Португалія, Румунія, Сербія і Чорногорія, Словаччина, Узбекистан (був переведений з категорії "відстежувані") і Чехія.

У категорію "відстежувані" були занесені: Азербайджан, Андорра, Вірменія, Грузія, Данія, Ісландія, Казахстан, Киргизстан, Литва, Македонія, Мальта, Молдова, Норвегія, Сан-Маріно, Словенія, Таджикистан, Туркменістан, Фінляндія, Хорватія, Швеція, Естонія.

Джерело — Washington ProFile.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=571


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua