НОВИНИ від 04.04.2005

2000 найбільших світових компаній від Forbes

Американський журнал Forbes опублікував список 2000 найбільших світових компаній. На відміну від інших списків, де корпорації ранжируються за одним показником, Forbes оцінював компанії відразу за чотирма. До уваги приймали доход, прибуток, активи і капіталізацію компанії.

Вся перша четвірка рейтингу — з Америки. Лідирує банківська корпорація Cіtіgroup. За банкірами йде багатопрофільна General Electrіc, потім страхова компанія AIG і Bank of Amerіca. Американські компанії домінують у списку, займаючи 711 з 2000 місць. На п'ятому місці — британська банківська група HSBC. Далі слідують нафтовики: ExxonMobіl, Royal Dutch/Shell, ВР. На дев'ятому і десятому місцях — ING Group і Toyota Motor. Мабуть, уперше японську автомобільну компанію визнали більш великою, ніж американську General Motors, яка через низькі прибуткові показники "животіє" на 65-му рядку рейтингу.

Торішній рейтинг, як і в нинішньому році, впевнено очолювала Cіtіgroup.

Найбільш відомі рейтинги найбільших компаній складають: за ринковою капіталізацією — газета Fіnancіal Tіmes (500 світових компаній), за доходами — журнал Fortune (500 компаній США). Журнал The Banker рейтингує 1000 світових банків за капіталом і активами.

За інформацією Forbes, NEWSru.com.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=577


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua