НОВИНИ від 12.05.2005

Підвищено довгостроковий кредитний рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підвищило довгостроковий кредитний рейтинг України по зобов'язаннях в іноземній валюті з "В+" до "ВВ-" у зв'язку з поліпшенням політичного й інституціонального середовища, говориться в повідомленні S&P.

Довгостроковий кредитний рейтинг по зобов'язаннях у національній валюті був підвищений з "В+" до "ВВ", а короткострокові рейтинги "В" по зобов'язаннях в іноземній і національній валюті та рейтинг "uaAA" по національній шкалі були підтверджені. Прогноз рейтингів — "Стабільний", говориться в прес-релізі.

"Підвищення кредитоспроможності України відбиває поліпшення політичної обстановки й умов реалізації реформ. Новий президент, Віктор Ющенко, проводить у життя політику прозорості, виступає за верховенство закону та захист демократичних цінностей, що згодом приведе до завершення політичних, інституціональних і структурних реформ, які необхідні для перетворення України в країну з відкритою демократичною політичною системою і ринковою економікою", — відзначає кредитний аналітик Standard & Poor's Хелена Хессел, слова якої приводяться в прес-релізі.

Поліпшення в сфері зовнішньої ліквідності і державного боргу України в 2003-2004 роках також є позитивними факторами, підтримуючими кредитний рейтинг, що забезпечить державі необхідну гнучкість під час проведення реформ, вважають аналітики.

"Інфляція виросла до рівня 9,0% у середньому за 2004 рік у порівнянні з 5,2% роком раніше. Відповідно до очікувань S&P, інфляція в 2005-му році зросте в середньому до 13%", — говориться в документі.

За оцінками аналітиків, в 2004-му році дефіцит державного бюджету України збільшився до 4,5% ВВП через тривалі фінансово-бюджетні послаблення напередодні виборів у порівнянні з 0,7% ВВП в 2003-му році.

Джерело — РИА "Новости".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=601


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua