НОВИНИ від 09.06.2005

Google тепер коштує $80 млрд.

Згідно останнім біржовим даним, інтернет-компанія Google стала найдорожчою зі всіх компаній медійного сектору.

На Нью-Йоркській біржі акції Google зросли, і біржова вартість компанії склала 80 млрд. доларів.

Ціна Google, чий сайт займає лідируюче положення серед пошукових ресурсів, перевищила навіть біржову оцінку Time Warner, гігантської корпорації, інтереси якої поширюються, крім інтернету, на видавничу справу, кіновиробництво та телерадіомовлення.

В інших відносинах Google набагато дрібніше Time Warner: його доходи торік склали 3 млрд. доларів, тоді як Time Warner одержав 42 млрд. Як вважають аналітики, ціна акцій Google, можливо, завищена і може звалитися — як було у випадку масового краху доткомівських компаній біля п'яти років тому.

Інші фахівці вважають, що висока біржова вартість Google відображає його потенціал, і в майбутньому акції компанії можуть вирости до 325-350 доларів за акцію. Коли в серпні минулого року Google вперше вийшов на біржу, його акції коштували 85 доларів.

Успіх Google підкреслив відставання більш традиційних медіакомпаній, таких як Viacom або Walt Disney, чия капіталізація — у районі 54-55 млрд. доларів. Google робить гроші в основному на продажі рекламної площі.

За інформацією — BBC.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=619


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua