НОВИНИ від 13.06.2005

6,7 млн. доменів за перший квартал

Ринок реєстрацій доменних імен продовжує демонструвати неухильну динаміку росту: кількість зареєстрованих доменних імен у світі сягнула 76,9 мільйонів.

Цей показник на 8% більше результатів 4-го кварталу 2004 року і на 22% перевищує аналогічний торішній показник, передає Ru-Center.

Щоквартальний статистичний звіт компанія VeriSign надає з метою інформування аналітиків індустрії, ЗМІ, представників бізнесу про тенденції на ринку реєстрації доменних імен. Звіт деталізує поточний стан справ в індустрії реєстрації доменів і дає уявлення про можливі перспективи.

Протягом першого кварталу 2005 року в усіх доменах верхнього рівня було зареєстровано більше 6,7 мільйонів нових доменних імен. Ключовим фактором такого росту VeriSign називає ріст світової економіки, збільшення кількості інтернет-користувачів у світі та збільшення обсягів інтернет-реклами.

Протягом усього кварталу в доменах COM і NET щомісяця реєструвалося в середньому по 1,6 мільйонів нових доменних імен, що на 19% більше результатів попереднього кварталу.

Домен COM, як і раніше, залишається найпопулярнішим серед доменів загального користування: на його частку доводиться 47% всіх зареєстрованих імен. Далі йде група національних доменів (ccTLD), на частку яких доводиться 35%. У домені NET зареєстровано 7% від загальної кількості доменів, на інші домени загального користування в сумі доводиться 11% світових реєстрацій.

Джерело — Webplanet.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=621


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua