НОВИНИ від 15.06.2005

Роботодавці виявляють оптимізм щодо глобальних перспектив працевлаштування

Роботодавці зі всього світу демонструють цього літа різні рівні оптимізму щодо ринків праці своїх країн. Найоптимістичніші очікування зустрічаються в контексті Індії, а найслабший оптимізм проявляється по відношенню до Швейцарії

Найсвіжіше опитування щодо працевлаштування (Manpower Employment Outlook Survey) виявило, що 22 з 23 країн позитивно оцінюють перспективи працевлаштування на наступні 3 місяці.

В основу опитування було покладено завдання з'ясувати, роботодавці опитаних країн планують скорочувати чи розширювати штат своїх працівників. Відповідні показники по країні вираховувалися відніманням роботодавців, які скорочують штат співробітників, від тих, які збільшують.

Роботодавці в Індії (+34%), Тайвані (+24%) та Новій Зеландії (+23%) виказують найбільш жваві прогнози. В Індії в цьому контексті найперспективнішою є сфера послуг. Показник у США складає 21%.

У Європі найвищі показники в Ірландії (+20%), Норвегії (+17%) та Великобританії (+12%). І навпаки, меншу активність виявляють Італія (+3%), Нідерланди (+3%), Франція (+4%) та Німеччина (+4%). Згідно з дослідженням, картина у Німеччині є більш привабливою, ніж на перший погляд, з оптимізмом роботодавців у 7-ми з 9-ти галузей промисловості країни.

У Великобританії найпривабливішими є галузі фінансів та бізнес-послуг так само, як і будівничий сектор. У той же час, представники готельного бізнесу та роздрібної торгівлі помітно обережніші з намірами пропонувати роботу.

Джерело — Management-issues.com.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=622


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua