НОВИНИ від 13.07.2005

Top 10 реалізованих ERP-проектів

Зараз ми все менше чуємо про ERP-проекти, що провалилися, та більше про здобуту цінність шляхом підвищення їх результативності.

Щоб зрозуміти, як еволюціонували ERP-проекти, журнал InformationWeek провів дослідження 10-ти найбільших, на їхню думку, впроваджень ERP. Більшість компаній не йдуть на розкриття інформації щодо пов'язаних з цим витрат, але одна з них витратила 100 млн. дол. на початкове запровадження, включаючи програмне забезпечення, консалтингові послуги та стандартизацію робочого столу. Окрім початкових витрат, для компаній не є чимось незвичайним витрачати ще від 50 до 100 млн. дол. на апгрейди. Лише річна підтримка сягає 20-30% початкової вартості програмного забезпечення.

За результатами дослідження, загальна сума на ліцензування та підтримку ERP складе цього року 14,5 млрд. дол.

Десятку компаній, які здійснили найбільші ERP-проекти, очолює Alcoa. Провайдером проекту в даній компанії виступила Oracle. Виручка Alcoa за 2004 рік склала 23,5 млрд. дол.

Друге і третє місця, відповідно, посіли BASF Aktiengesellschaft (провайдер проекту — SAP, виручка — 37,5 млрд. євро) та Capital One Financial (провайдер проекту — Oracle, виручка — 1,5 млрд. дол.). Далі йдуть Colgate-Palmolive, DaimlerChrysler, Del Monte Foods, Dow Corning, FedEx, Home Depot та Whirlpool.

За інформацією InformationWeek.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=637


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua