НОВИНИ від 27.09.2005

Бум на ринку злиття та поглинання компаній

Теперішній бум на ринку злиття та поглинання компаній ще більше зросте протягом 2006-го року. Цьому посприяють низькі відсоткові ставки та багате на готівку вище керівництво, у якого є бажання розширятися після років реструктуризації. Про це агентству Reuters повідомляють провідні банкіри.

Виходячи з фінансових даних Dealogic, за цей рік по всьому світу було укладено угод на 1.97 трильйонів дол. США, більше на 41% порівняно з минулим роком.

Обсяги таких угод в Європі перевищили аналогічний показник США, які традиційно є активнішими на ринку злиття та поглинання. Це трапилося вперше за останні 2,5 роки. Основною причиною такого повороту став ряд європейських трансакцій, а саме пропозиція Gas Natural у 51.7 млрд. дол. США за свого конкурента Endesa в Іспанії, придбання італійським банком UniCredito за 18.6 млрд. дол. США німецького конкурента HVB та угода Pernod про купівлю британської компанії Allied Domecq на 17.7 млрд. дол. США.

"Ми є свідками початку процесу "ефект доміно" у деяких ключових секторах: фінансові установи, комунальні послуги, телекомунікації. Всі вони зараз стають дуже активними на ринку злиття та поглинання", — сказав Пауло Перейра (Paulo Pereira), голова європейського відділення злиття та поглинання Morgan Stanley.

За інформацією — Reuters.com.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=666


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua