НОВИНИ від 21.10.2005

У розвинених країнах інтернет став головним джерелом інформації

У розвинених країнах інтернет став головним джерелом інформації, випередивши телебачення і радіо. Такі дані дослідження, проведеного в рамках проекту "Центр цифрового майбутнього" в 25-ти країнах світу, повідомив глава проекту, професор Університету Південної Каліфорнії Джефф Коуел. За його словами, дані дослідження показали, що значна частина користувачів глобальної мережі "нікуди, крім інтернету, не звертається (за одержанням інформації)".

На думку авторів проекту, однією з основних причин такого явища став стрімкий розвиток технологій, що забезпечило швидкий доступ до мережі, а крім того — висока якість пошукових систем в інтернеті. "Для одержання відповіді на те або інше питання в інтернеті потрібно в середньому не більше 10 секунд", — пояснив він.

Проект здійснюється в 25-ти країнах світу — в Європі, Азії, Африці. У кожній країні, не зважаючи на чисельність населення, опитувались 2-2,5 тисячі чоловік. Єдина "серйозна" країна, що не приймає участі в цьому проекті — це Росія, відзначив професор. Дані дослідження показали, що в США інформації в інтернеті довіряють 48% респондентів, у Китаї — 58%, Угорщині — 60%, Південній Кореї — 70%. Більше того, Коуел висловив думку, що в довгостроковій перспективі інтернет буде ще більше впливати на життя людини, ніж телебачення.

Джерело — "РИА Новости".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=681


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua