НОВИНИ від 31.10.2005

Найбільші компанії Азії

Експерти Forbes дослідили 500 акціонерних компаній азіатсько-тихоокеанського регіону, які підійшли під визначення видання "великі", і, відповідно, задовольнили перший критерій, щоб потрапити до "50-ти Дивовижних". Приблизно половина зазначених компаній також підпали під додатковий критерій Forbes — стабільного та зростаючого рівня прибутковості. З тих компаній, що залишилися, було сформовано дану групу. Ці "вершки регіонального врожаю" не є рейтингом, за розміром, і не обов'язково володіють потужними брендами.

Дослідники висловлюють сподівання, що деякі позиції стануть справжнім сюрпризом для читачів. Також наголошується той факт, що багато хто схоче поповнити свій акціонерний портфель цінними паперами даних компаній. Слід також відмітити, що до переліку включено деякі найкращі компанії, які виграли від підтримки держави.

  1. Toyota Motor
  2. PetroChina
  3. BHP-Billiton
  4. China Mobile (HK)
  5. Samsung Electronics
  6. Nissan Motor
  7. Matsushita Electric Industrial
  8. Taiwan Semiconductor Manufacturing
  9. Yahoo Japan
  10. CNOOC

Статистичний критерій: компанії (мінімум 5 млрд. дол. виручки або ринкової вартості) з найкращими агрегованими показниками довгострокової рентабельності, продажів та зростання прибутковості, а також прогнозованого прибутку та ціни на акції.

Джерело — Forbes.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=686


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua