НОВИНИ від 14.11.2005

Samsung планує збільшити витрати на R&D

Samsung Electronics оголосили про свою мету: подвоїти річний дохід удвічі до 2010 р., завдяки агресивному інвестуванню у дослідження та технологічні інновації (R&D).

Появу такої амбіційної цілі можна пояснити тим, що південнокорейська компанія веде боротьбу зі зниженням цін на чіпи пам'яті та нижчою маржею від плоских моніторів та мобільних телефонів в умовах інтенсивної конкуренції.

Yun Jong-yong, віце-президент компанії, сказав, що Samsung стане "однією з трьох провідних спеціалізованих на електроніці компаній у світі за кількістю та якістю до 2010 р., підвищуючи кількість наших провідних товарів у ринковій долі з 8-ми до більш ніж 20-ти, а також більш ніж удвічі збільшуючи наші продажі 2004 р."

Samsung — найбільший у світі виробник чіпів пам'яті та плоских екранів. Компанія майже подвоїла свою виручку в 2004 р. до 78 млрд. дол. США, порівняно з 40 млрд. у 2000 р., завдяки всезростаючому попиту на цифрові споживчі товари.

Компанія повідомила, що продовжуватиме брати участь на передових позиціях у цифровій революції через інноваційну діяльність.

У 2005 р. Samsung спрогнозували зниження своїх прибутків на 20%. Проте, вже наступного року ситуація зміниться на краще, так як ринок чіпів пам'яті зростає і маржа у галузях дистанційного управління та LCD покращується.

За інформацією Financial Times.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=693


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua