НОВИНИ від 25.11.2005

McKinsey оголошують результати свого останнього Глобального дослідження бізнес-керівників

Згідно з найсвіжішим Глобальним дослідженням бізнес-керівників (McKinsey Global Survey of Business Executives), проведеного McKinsey, впевненість американських директорів в економіці своєї країни стрімко падає протягом останніх трьох місяців. Впевненість директорів загалом в глобальній економіці залишилася незмінною: більшість респондентів все ж таки висловили оптимістичні точки зору (Діаграма 1). Але суттєві зміни сталися на регіональному рівні; директори з Китаю та інших ринків, що розвиваються (за винятком Індії), також виказали спадаючу впевненість в економіках своїх країн.

Слід зазначити, що дане дослідження відображає погляди більш ніж 5 800 директорів з 128-ми країн, і його було проведено відразу після урагану Катріна.

Американські директори, зазвичай, були одні з найоптимістичніших у дослідженнях McKinsey: при травневому опитуванні про відчуття щодо стану країнової економіки через 6 місяців, більшість виказали міцну впевненість. Для цьогорічного дослідження, при запитанні щодо теперішніх умов на противагу умовам шестимісячної давності, ця ж сама група висловила найнижчий рівень впевненості з самого початку проведення з ними співпраці в контексті досліджень (18 місяців тому) і найнижчу впевненість з усіх груп опитуваних директорів всього світу (Діаграма 2).

Загалом відмічаємо, що глобальні директори не суттєво змінили свої плани щодо наймання персоналу за останні 3 місяці. Удвічі більше директорів сказали, що вони збільшуватимуть персонал, ніж ті, що зменшуватимуть. Менші компанії більше схильні до збільшення персоналу, в той час як найбільші компанії, навпаки, схильні скорочувати робочу силу.

За інформацією The McKinsey Quarterly.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=704


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua