НОВИНИ від 30.12.2005

Найулюбленіші компанії Британії

Management Today (MT) разом з Ноттінгемською Бізнес-школою (Nottingham Business School) та за підтримки Mercer Human Resource Consulting опитали по 10 найбільших акціонерних компаній Британії з 22 секторів, які ранжували своїх конкурентів по сектору за 9-ма критеріями. На основі отриманих результатів було представлено кілька рейтингів. Нижче пропонуємо ознайомитись з основним з них, який включає всі 220 компанії. Учасників також попросили назвати найулюбленішого керівника. До речі, вперше таке дослідження провели у 1989 р.

Таким чином, за результатами цьогорічного дослідження, Tesco зі своїм босом сером Terry Leahy здобули перше місце серед Найулюбленіших британських компаній та Найулюбленіших керівників. Це яскраве повторення результатів дворічної давності.

Історія Tesco є однією з тих, що демонструють непохитний успіх. Це найбільший у країні роботодавець у приватному секторі (237000 працівників). Tesco.com є найуспішнішою у світі бакалійною роздрібною фірмою он-лайн. Tesco керують безпомилково, систематично та дуже впевнено.

У своєму секторі Tesco перемогли конкурентів за 8-ма з 9-ти критеріїв. Але й у такого велетня знайшли "ахіллесову п'яту" (саме це слабке місце не дало зайняти передову позицію минулого року) — це відповідальність перед громадськістю та охорона навколишнього середовища. За даним критерієм, Tesco поступаються Sainsbury's та M&S і займає лише 43-тю позицію в даній категорії (переможцем, до речі, тут виступають BT). У всіх інших категоріях Tesco ніколи не випадає з першої десятки.

Друге місце зайняла вже згадувана компанія BP (минулорічні переможці). На противагу Cadbury, BP можна вважати скоріше американською компанією у британському вбранні — не зважаючи на Лондонський лістинг та англійського боса. Високі ціни на нафту справили серйозний вплив на збільшення прибутків у галузі, і BP не виключення. У вересні прибутки зросли на 25% і сягнули 14,8 мільярдів доларів США.

Детальна інформація — www.mostadmired.co.uk.

Анна Качкалда, за матеріалами Management Today.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=719


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua