НОВИНИ від 09.01.2006

Індекс економічної свободи — 2006: Україна на 99-му місці

Карта розподілу Індексу економічної свободи - 2006 (натисніть для збільшення) Згідно індексу економічної свободи, складеному спільно The Heritage Foundation і The Wall Street Journal, Україна знаходиться на 99-му місці та є "в основному не свободною" державою. Україну випередили такі країни, як Кенія, Танзанія і Киргизія.

Всього індекс оцінює 161-ну країну по 50-ти незалежним параметрам, розбитим на 10 категорій економічної свободи, зокрема, торгову політику, податкове навантаження, ступінь втручання держави в економіку, монетарну політику, інвестиційний клімат, стан банківського і фінансового ринків, зарплати і ціни, захист власності, законодавство і ступінь організованості ринку (оцінюється за даними Transparency International).

В індексі країни згруповані в чотири категорії: "свободні", "в основному свободні", "в основному не свободні", "пригнічувані".

"Найсвободніша" держава згідно індексу — Гонконг. "Найпригнічувана" — Північна Корея. Серед країн з пострадянського простору "свободною" є тільки Естонія. Вона займає 7-е місце. Туркменістан (148-е місце) і Білорусь (151-е) входять в категорію "пригнічуваних" країн. США знаходяться на 9-му місці, Польща на 41-му, Франція — на 44-му, Китай — на 111-му, Росія зайняла 122-е місце.

Нагадаємо, що згідно даним попереднього індексу економічної свободи (2005) Україна займала 88-е місце.

Посилання:

За матеріалами The Heritage Foundation, Obozrevatel.com

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=720


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua