НОВИНИ від 11.01.2006

Дослідження популярних серед вищого керівництва інформаційних джерел

Books24x7, дочірня компанія SkillSoft PLC, оголосила результати нового дослідження "Як отримують інформацію директори: Дослідження використовуваних джерел та затраченого часу на систематизацію ключової бізнес-інформації".

Bersin & Associates виявили, що більшість менеджерів вищих рівнів керівництва кожного тижня проводять години в інтернеті, шукаючи у розпачі актуальну бізнесову інформацію, яка б допомагала їм бути у курсі подій. 37% опитаних сказали, що проводять 4 і більше годин на тиждень у пошуках інформації; 36% проводять 2-4 години.

Насправді, мабуть, найбільш не очікуваним результатом дослідження став час, що витрачається керівництвом на пошук інформації. Особливо беручи до уваги те, що компанія зазнає багато втрат за таких обставин, не кажучи вже про втрачені можливості, не вчасно прийняті рішення чи ще якусь не дороблену роботу. Якщо все це розглянути в контексті компаній Fortune 500, то змарновані суми становлять до $60 мільйонів на рік.

Інші результати дослідження:

  • 91% директорів використовують саме інтернет для пошуку бізнесової інформації, вважаючи його надійнішим джерелом, ніж журнали, книги, газети.
  • 47% зазначили, що основними проблемами в роботі з інтернетом є непродуктивний пошук і необхідність проглядати занадто великий обсяг інформації.
  • Більше часу на читання витрачається вдома та у дорозі, ніж в офісі.
  • 67,5% респондентів не читають книжок чи статей повністю, натомість приділяють увагу резюме, певним секціям чи просто поверхово переглядають.
  • 14,4% читають 7-10 бізнес-книг на рік, 21,4% — 4-6 книжок, 45,8% — 1-3.
  • 74,9% визнали, що вони читали б більше, але не можуть собі цього дозволити через брак часу.

Результати дослідження підтвердили, що директори — це шукачі інформації, які високо цінять сучасну, доступну, актуальну і надійну інформацію. Найкращі інформаційні джерела для такої аудиторії мають поєднувати в собі потужні пошукові технології та важливу надійну інформацію.

Анна Качкалда, за матеріалами Chief Learning Officer Magazine.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=721


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua