НОВИНИ від 15.02.2006

"Понаднормові" години — приємні, а не обтяжуючі

У Європі найбільше працюють менеджери з Британії. Вагомою причиною цього є велике навантаження. Однак, за результатами останнього дослідження, це відбувається не лише тому, що над ними "стоять з батогом", а й через просте отримання насолоди від роботи. Це підтвердили 6 з 10 опитаних менеджерів (у дослідженні взяло участь 967 респондентів) середньої та вищої ланки.

Цікаво, що респонденти також відзначили зменшення стресових ситуацій (вперше за останні роки, причому показник був завжди найвищий у працівників державного сектору) та кращий баланс "робота-життя".

Більш ніж 8 з 10-ти опитаних підтвердили, що працюють значно більше, ніж зазначено в контракті. Майже чверть чоловіків та 8% жінок сказали, що працювали по 15 понаднормових годин на тиждень.

Окрім фактору отримання насолоди від роботи, називають також наступні причини понаднормових: велике навантаження (65%), потреба у додатковому робочому часі задля досягнення більшої успішності (26%), бо на це чекає вище керівництво (12%) та просто через те, що це робили інші (6%).

Дослідження також підтвердило підвищення організаційної лояльності: 82% опитаних відчувають себе дуже відданими своїм організаціям, 57% висловили готовність до "проходження додаткової милі" задля справи. Майже 7 з 10-ти респондентів вважають, що їхні організації були також віддані своїм працівникам.

За матеріалами management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=740


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua