НОВИНИ від 24.03.2006

Дистанційні працівники дозволяють собі більше, ніж інші

Тенденція працювати вдома постійно шириться і зростає. Цікавою особливістю робітників, які працюють вдома, є надзвичайно велика свобода особистих звичок.

Цікаве опитування майже 1000 дистанційних та мобільних працівників було проведене Insight Express та SonicWALL. Дослідження показало, що три чверті опитаних погоджуються, що робота поза компанією (дистанційна робота) сприяє збільшенню продуктивності, а шість з 10-ти запевнили, що їхні менеджери також погоджуються з ними.

Але опитування також виявило, що більшість респондентів почувають себе напрочуд вільно щодо своїх особистих звичок, коли працюють вдома.

Чотири з 10-ти респондентів обох статей зазначили, що носять звичайні футболки чи сорочки, коли працюють вдома. 12% чоловіків та 7% жінок зізналися, що іноді вони працюють взагалі без одягу.

Охайність також не належить до найважливіших якостей для дистанційного працівника. Менше половини опитаних жінок (44%) сказали, що вони приймають душ в ті дні, коли працюють вдома. Водночас лише третина чоловіків, які працюють дистанційно, голяться кожного дня. І лише один із трьох приймає душ.

Чотири з 10-ти жінок призналися, що вони регулярно відволікаються від роботи, щоб виконати роботу по дому, таку як: прання, миття посуду та прибирання. Про це саме говорить і кожен п'ятий чоловік.

Дистанційна робота також дає можливість перерватися у будь-який момент на обід або просто каву. Дехто слухає музику чи дивиться телевізор. А кожен п'ятий дистанційний працівник зізнається, що інколи крадькома спить після обіду.

Але тільки один з десяти працівників відчуває за собою хоча б якусь вину, коли покидає свій дім-офіс у робочий час.

Страждає також інформаційний захист тих працівників, які працюють дистанційно. 9 з 10 дистанційних працівників зізналися, що тримають коди доступу, паролі у легкодоступних місцях, і лише один з 10-ти (12%) використовує закодовані файли для збереження подібної інформації.

Більше половини (56%) сказали, що повністю покладаються на свою пам'ять, коли йдеться про паролі доступу до мережі. У той же час інші використовують один і той самий пароль для всього. Найбільш забудькуваті — ховають інформацію зі своїми паролями прямо у себе на комп'ютері.

Лише четверо з 10-ти сказали, що мали якісь проблеми з дистанційним доступом до їхньої корпоративної мережі. Водночас, менш ніж половина намагається достукатися до мережі з іншими потребами, ніж для використання власної веб-пошти.

Дивовижею було виявити, що менше ніж чверть (22%) працівників стверджують, що використовують мобільні телефони або пейджери для того, щоб працювати з дому. Але очікується, що такий тип використання надалі зростатиме.

Респонденти стверджують що головна перевага дистанційної роботи — це можливість виробити гнучкий графік.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=752


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua