НОВИНИ від 31.03.2006

Рейтинг країн світу за рівнем розвитку ІТ

Сполучені штати Америки посіли перше місце у світі, відповідно до щорічного дослідження, за підсумками якого складається список країн, що найбільш інтенсивно використовують можливості комп'ютера та інтернет.

У звіті Всесвітнього економічного форуму за назвою "Глобальна інформаційна технологія 2005-2006" (Global Information Technology Report 2005-2006) відзначається безліч факторів, у тому числі наскільки ефективно країни використовують комп'ютери та інтернет, щоб підвищити конкурентноздатність економіки.

У доповіді відзначаються "вражаючі" досягнення США в розвитку інфраструктури та застосуванні новітніх технологій у бізнесі. Автори доповіді також відзначають відкритість США технічним інноваціям.

США обійшли Сінгапур, який зайняв друге місце. Його похвалили за сприятливе для розвитку високих технологій законодавство та високоякісні освітні програми.

У першу десятку рейтингу також входять шість європейських країн. При цьому лідирують скандинавські країни — вони займають трете (Данія), четверте (Ісландія), п'яте (Фінляндія) і восьме (Швеція) місця.

Замикає десятку Великобританія, що піднялася за рік на два рядки.

"Інформація і комунікаційні технології є важливими факторами розвитку сьогоднішньої швидко мінливої економіки країн", — говорить один з авторів доповіді Augusto Lopez-Claros, директор Global Competitiveness Network. У доповіді висловлюється стурбованість деградацією інститутів влади, що приводить, зокрема, до порушення авторських прав.

Перша десятка виглядає таким чином:

  1. США
  2. Сінгапур
  3. Данія
  4. Ісландія
  5. Фінляндія
  6. Канада
  7. Тайвань
  8. Швеція
  9. Швейцарія
  10. Великобританія

Україна займає 76-е місце (порівняно з попереднім рейтингом піднялася на 6 рядків). Росія — 72-е місце (впала на 10 пунктів). Серед країн колишнього СРСР найкращих результатів досягла Естонія (23 місце).

Повний рейтинг (PDF, 23 Kb) >>

За інформацією BBC News.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=756


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua