НОВИНИ від 11.04.2006

Спрощення процедури підбору персоналу призводить до шахрайства, крадіжок та насилля

Відповідно до опитування, проведеного в США, компанії, які не приділяють достатнього часу та зусиль при вивчення біографій своїх майбутніх працівників, збільшують ризик обману, крадіжок та робітничого насилля. Дослідження управлінської компанії Taleo Research, засвідчило, що понад чверть (27%) організацій мали досвід подібних проблем.

10% мали досвід шахрайства на робочому місці. Така ж кількість скаржиться на крадіжки. 7% зустрічаються з насильством на робочому місці, джерелом якого є працівники, що були засуджені, але компанія не знала про це. "Негативний результат для компанії є абсолютно логічним", — стверджує Taleo. В більш, ніж половині випадків все закінчується звільненням працівника і в результаті компанія витрачає додаткові кошти на наймання нових.

Більше, ніж половина (57%) опитаних стверджує, що їхнім організаціям слід проводити більш детальне тестування і відбір кандидатів, перед тим, як наймати їх на роботу.

Лише 19% вважають процес підбору і тестування кадрів у їхній компанії доволі ефективним і здатним відкинути кандидатів, що не відповідають критеріям працевлаштування у даній компанії. Дві третини ж організацій взагалі не проводять перевірку біографій своїх працівників.

"Насилля на робочому місці, шахрайство, крадіжки — все це доволі важливі причини для запровадження більш ефективної системи перевірки кандидатів на посади в компаніях", — стверджує Alice Snell, віце-президент Taleo Research. "Невміле використання електронних даних та практичних кроків для перевірки біографій, зрештою призводять до додаткових затрат".

"Ми закликаємо компанії відповідальніше підійти до процесу перевірки та тестування своїх майбутніх працівників. Це забезпечить кращий захист організації від ризиків, які є неуникними у сьогоднішньому суспільстві".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=758


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua