НОВИНИ від 18.04.2006

Найінноваційніші компанії світу

Журнал BusinessWeek і компанія Boston Consulting Group підготували другий щорічний рейтинг 100 найінноваційніших компаній світу. Список складено на основі опитування більше 1000 топ-менеджерів найбільших корпорацій по усьому світі. Новий рейтинг містить у собі компанії, що втілили в життя різноманітні типи інновацій. Це технологічні новатори, такі як творець BlackBerry і новачок списку Research In Motion. Або компанії, що створили інноваційну бізнес-модель, як Virgin. Є в рейтингу й творці інноваційних процесів, наприклад, Southwest Airlines, унікальні операційні поліпшення якої дозволили компанії залишити далеко позаду своїх конкурентів.

Перший рядок списку займає компанія — майстер інновацій різних жанрів. Це Apple Computer, що за минулий рік використала не менше 7-ми типів інновацій. Вони включають мережеві інтернет-рішення (угода між музичними компаніями про продаж їхньої продукції в онлайні), бізнес-модель (пісні продаються в онлайні кожна сама по собі) і брендінг.

Ще один інноваційний лідер — компанія Toyota Motor, яка в порівнянні з минулим рейтингом, піднялася з 10-го на 4-е місце. Японський автовиробник відомий у першу чергу своїми інноваційними виробничими процесами. Однак, завдяки бестселеру Prius, Toyota заробляє навіть більше як творець нових продуктів. Компанія також все більш активно співробітничає з постачальниками, що також відкриває шляхи для генерації нових ідей.

Топ-25 найінноваційніших компаній світу:

  1. Apple
  2. Google
  3. 3M
  4. Toyota
  5. Microsoft
  6. GE
  7. Procter&Gamble
  8. Nokia
  9. Starbucks
  10. IBM
  11. Virgin
  12. Samsung
  13. Sony
  14. Dell
  15. IDEO
  16. BMW
  17. Intel
  18. eBay
  19. IKEA
  20. Wal-Mart
  21. Amazon
  22. Target
  23. Honda
  24. Research In Motion
  25. Southwest Airlines

Повний список >>

За інформацією BusinessWeek, E-xecutive.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=761


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua