НОВИНИ від 04.05.2006

Інтернатура — найкращий спосіб отримати роботу для випускників MBA

Проходячи інтернатуру під час чи після MBA, Ви маєте набагато більший шанс отримати хорошу посаду, — такі дані нового дослідження. Анкетування на MBACareers.com показує, що майже дев'ять з 10 (88%) інтернів отримують посаду відразу після інтернатури.

В США студенти MBA зазвичай дещо молодші, ніж у Великобританії та Європі і, відповідно, мають менший управлінський досвід за плечима. Інтернатура може стати безцінним додатком до їхнього резюме.

"Інтернатура MBA може стати квитком до успішної кар'єри, особливо якщо Вам поталанило проходити інтернатуру в найкращих компаніях та передових корпораціях, в середовищі постійної конкуренції", — стверджує JillXan Donnelly президент MBACareers.com.

Із дослідження стає очевидним той факт, що проходження інтернатури гарантує дев'ятьом із десяти інтернам омріяне працевлаштування і здобуття постійної посади.

Опитування однаковою мірою залучило жінок та чоловіків, які закінчили MBA і завдяки інтернатурі отримали різні перспективи розвитку. Серед 89%, які стверджують про створення мережі контактів, що допомогла їм в їхній кар'єрі, більше 2/3 є чоловіками. Більше, ніж 75% жінок, які закінчили MBA, стверджують, що вони створили формальні стосунки з інтернатурою. Про те саме говорить 24% чоловіків.

Не зважаючи на те, що більшість випускників MBA мають попередній досвід у бізнесі, лише інтернатура дає можливість змінювати галузі, отримувати необхідний досвід та практику.

Десять обов'язкових навичок, які можна здобути під час інтернатури, це: професіоналізм; вміння потрапити під "ковпак" організації; створення мережі контактів з усім необхідним для організації та галузі; керівництво політикою компанії; вміння впливати; вміння визначити привабливі типи роботи; розуміння, які відділи найбільше поважаються; підтримання контактів з іншими інтернами та персоналом і створення наставницьких стосунків.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=767


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua