НОВИНИ від 30.05.2006

Бізнес-навички — ключ до успіху у сфері інформаційних технологій

Бізнес-навички є обов'язковими для сучасних працівників сфери IT, — такі дані нового дослідження, проведеного Silicon.com. Переважна більшість респондентів (83%) стверджують, що бізнес-навички є ключовою характеристикою для успіху в сфері інформаційних технологій. Проте, на питання, яка характеристика є більш важливою: бізнес чи технічні навички, понад 60% відповіли, що обидва типи навиків є однаково важливими для успішної діяльності. Лише 20% вважають, що бізнес-навички є важливішими, ніж технічні, і лише 19% говорять про протилежне.

Бізнес-навички є найбільш затребуваними (четвертий рік підряд) для менеджменту проектів та лідерства. Інформація про сферу працевлаштування та знання іноземних мов також є важливим фактором.

Восьме щорічне дослідження Silicon.com виявило, що четвертий рік підряд найбільшим дефіцитом є спеціалісти з таких мов програмування як Java та C. Іншими навичками, попит на які перевищує пропозицію, є веб-сервіси (такі як .NET та J2EE), а також програмне забезпечення ERP-систем, таких як SAP та Oracle.

Щоправда, дещо зросла кількість експертів з Linux — лише 5% респондентів вважають, що пропозиція таких спеціалістів є нижчою за попит на них.

Щодо заповнення посад IT, то дві третини респондентів запевнили, що вони здатні знайти необхідних кандидатів на вільні посади.

Результати дослідження базуються на опитуванні 1,198 респондентів.

За інформацією Silicon.com

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=775


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua