НОВИНИ від 14.06.2006

Європейські ІТ-компанії збільшують кількість офшорів

Європейські ІТ-компанії швидко збільшують можливості своїх офшорів. Причиною цього стала потреба більш вдалої конкуренції із великими гравцями США та вирощеними вдома суперниками у більш дешевих районах, таких як Індія. Такі дані нового дослідження, проведеного IDC.

Європейські компанії до сих пір мають меншу кількість офшорного персоналу, ніж їхні конкуренти із США або Азії. Але ця ситуація може змінитися, оскільки за 2006-ий рік кількість офшорів зросте на 65%. Це зміцнить конкурентну позицію європейських компаній навіть порівняно з такими потужними гравцями, як Accenture та IBM.

Дослідження також вказує на тенденцію, що використання офшорного аутсорсінгу стане більш доступним. Можливість застосовувати дешеву робочу силу на сьогодні перекриває всі недоліки підвищених управлінських затрат. А це, в свою чергу, означає збільшення кількості дрібних підприємств, та підприємств середнього розміру, які працюватимуть задля офшорного аутсорсінгу.

Офшори перестануть бути екзотичним способом економії грошей. Скоро вони почнуть сприйматися як належне, навіть споживачами продукції, яку виробляють компанії. Використання офшорів почалося з аутсорсінгу розробки програмного забезпечення, але на сьогодні вже маємо приклади поширення офшорів на всі типи сервісів — програмні, інфраструктурні та інші.

За інформацією Silicon.com

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=781


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua