НОВИНИ від 12.07.2006

Заповзятливість працівників покращує результати діяльності

Не дивно, що мотивовані кадри позитивно впливають на діяльність організації. Нове дослідження показує, що покращення результатів діяльності може бути просто неймовірним.

Дослідження залученості працівників у процес роботи, проведене ISR, виявило майже 52-відсоткову різницю між покращенням діяльності у компаніях з високо мотивованим персоналом та тими організаціями, в яких кадри слабко залучені у діяльність компанії. Високий рівень мотивації покращує на 19,2%, а низький рівень мотивації — погіршує на 32,7% операційні прибутки компанії.

Дослідження базувалося на опитуваннях серед 664.000 працівників з усього світу. Протягом 12-місячного періоду було проаналізовано три традиційні фінансові виміри: операційний прибуток, чистий прибуток та прибуток в розрахунку на акцію.

За рік виявлено 13,2% зростання чистого прибутку та 27,8% зростання прибутку на акцію у тих компаніях, де залученість персоналу в роботу доволі висока. Водночас, у тих організаціях, де показник залученості низький — виявлено зменшення чистого прибутку на 3,8% і зменшення на 11,2% показника прибутку в розрахунку на акцію.

"Наше дослідження вказує на наявність очевидного зв'язку між залученістю працівника у процес роботи (що означає віру працівника у цінності компанії, відчуття гордості за роботодавця та мотиваційні складові) та фінансовими результатами діяльності компанії", — стверджує Patrick Kulesa, директор ISR.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=793


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua