НОВИНИ від 08.08.2006

Досвід роботи є найбільш критичним для випускників, які прагнуть працювати

Досвід роботи та робоча етика набагато більш важлива для роботодавця, ніж рівень освіти та колір диплому. Такі дані нового дослідження.

Опитування роботодавців, проведене University of Hertfordshire, виявило, що майже половина (46%) роботодавців вважають досвід роботи одним із трьох найважливіших компонентів, які просто необхідні для претендентів на посаду. Майже такий самий відсоток (43%) вважають ключовою вимогою наявність робочої етики. 41% роботодавців говорить про відповідність кандидата тій посаді, на яку він претендує, як про вирішальний фактор для працевлаштування.

У той же час, лише чверть роботодавців цікавляться оцінками (рівнем освіти) кандидата, і лише 14% зважають на репутацію університету, випускником якого є кандидат.

Цікавим є також той факт, що саме чоловіки-рекрутери зважають на рівень знань та репутацію навчального закладу більше, ніж жінки-рекрутери.

Лише 1 з 10-ти роботодавців буде відмовлятися від кандидата через його рівень освіти та низький рейтинг навчального закладу. Проте, якщо у кандидата погані навички в письмі та слабкі граматичні знання, його шанс отримати посаду значно зменшується. Більше, ніж три чверті роботодавців наголосили, що граматичні та пунктуаційні помилки в резюме можуть вирішити питання не на користь кандидата.

Якщо випускники прагнуть вразити потенціальних роботодавців — їм слід не лише здобути хорошу освіту, але й отримати досвід роботи. Адже один із п'яти роботодавців навіть не гляне на кандидата, у якого взагалі відсутній досвід роботи.

При цьому, малі та середні компанії з набагато більшим задоволенням наймуть випускника, оскільки вони можуть покластися на його вміння швидко навчатися. Що ж до великих компаній, то тут випускникам не слід розраховувати на високі посади. Досягнути вершин можливо лише пройшовши через усі ланки корпоративного навчання менеджерів.

"Студентам, які ще замислюються де здобути освіту, слід відшукати такий навчальний заклад, де вони зуміють набути практичний досвід. Можливість поєднати навчання та працю повинна стати вирішальною для студента", — стверджує Anusha Everson — керівник відділу працевлаштування випускників Hertfordshire University.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=796


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua