НОВИНИ від 23.08.2006

Google очолила список найінноваційніших компаній

На думку журналістів Wired, компанія Google зараз має максимальний "X-фактор" з погляду стратегічного бачення і передових технологій. На другому і третьому місцях — Apple і Samsung.

Найінноваційніші компанії задають моду в світовому бізнесі. На них рівняються конкуренти, до них придивляються аналітики, щоб зрозуміти, в якому напрямку буде розвиватися ринок. Компанії зі списку Wired 40, який щорічно оновлюється, постійно розробляють інноваційні продукти та сервіси, а також із задоволенням купують цікаві стартапи.

Головна подія цього року — вихід на перше місце компанії Google, яка випередила в рейтингу колишнього лідера Apple. Третє місце зберіг за собою корейський гігант споживчої електроніки Samsung, де над розробкою нових виробів працюють 32 тис. інженерів (цього року персонал R&D-центрів був подвоєний), а дослідницький бюджет становить $40 млрд.!

Інтернет-компанії, як і раніше, окупують вершину хіт-параду. Дотепер вони вважаються технологічними і дуже перспективними. Наприклад, Yahoo (5-е місце) нарощує свою відвідуваність: з 3,5 млрд. хітів у добу зберігає звання найпопулярнішого порталу в інтернеті. Найбільший у Мережі інтернет-магазин Amazon (6; -2) ненабагато поступився позиціями, хоча продовжує активно інвестувати в дослідницькі проекти, такі як інноваційний пошуковик A9. На 19-му і 20-му місцях у рейтингу розташувалися ще дві інтернет-компанії: eBay та Infospace. Перша втратила за рік дев'ять позицій, але покупкою стартапу Skype довела своє прагнення до інновацій. Друга компанія тільки зараз потрапила в список. Infospace зараз пробує реалізувати себе на ринку контенту для мобільних телефонів, і це їй непогано вдається.

Покупка найбільшої в інтернеті соціальної мережі Myspace дозволила корпорації News Corp. уперше у своїй історії потрапити до списку найінноваційніших компаній у світі — відразу на 9-е місце. "Покупка Myspace дала корпорації цифрове серце", — пишуть журналісти Wired.

Із представників комп'ютерного і телекомунікаційного бізнесу в списку представлені розробники корпоративного програмного забезпечення SAP (10; +1) і Salesforce.com (15; +5), лідер на ринку офшорного програмування Infosys (11; -2), телекомунікаційний гігант Cisco (12; +1), розробник комп'ютерних ігор Electronic Arts (13: -7), виробники IBM (18; -4), Nvidia (21; +3), Flextronics (23; -1), Intel (24; -5), EMC (26; -3), Lenovo (29; нова) і TSMC (30; +4).

Один із головних невдах року — компанія Microsoft, яка опустилася з 28-го на 36-е місце і терміново має потребу в інноваційній перебудові бізнесу. Інакше вона може взагалі зникнути з рейтингу, як це відбулося цього року з компаніями Dell і Nokia.

Біотехнології та генна інженерія все голосніше заявляють про себе. У нинішньому році в список увійшли такі компанії як Genentech (4-е місце; +3 позиції до минулого року), а також Medtronic (16; +2). На 25-му місці розташувався Monsanto (+2), на 27-му -DuPont (нова в списку); на 35-му — Gen-Probe. Замикає список фармацевтичний гігант Pfizer (-8).

Серед автомобільних компаній найінноваційнішою визнано Toyota (7-е місце; +1).

За інформацією Habrahabr.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=803


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua