НОВИНИ від 05.09.2006

Ідеальний керівник майбутнього — 50-річна жінка

Жінки віком понад 50-ти років у майбутньому стануть ідеальними керівниками, оскільки вони володіють навичками "м'якості", що будуть необхідними для менеджерів, які працюють у гнучкому оточенні. Саме такі управлінці зуміють оцінити всі переваги гнучкої праці та більше довірятимуть працівникам, які виконуватимуть свої обов'язки поза офісом. Так дані нового дослідження.

Опитування 3000 працівників виявило, що чоловіки ставляться до своїх підлеглих, які працюють гнучко або віддалено, з більшою підозрою, ніж жінки. Попри те, що наймолодші менеджери (18-29-ти років) найбільш обізнані у технологіях, без яких неможливо уявити сучасний робочий простір, вони водночас ставляться до своїх підлеглих з найбільшою підозрою. Такі менеджери рідко довіряють працівникам, які працюють гнучко або віддалено від офісу.

Дослідження показує, що надмірна підозріливість зменшується із віком. Таким чином, працівники, яким виповнилося 50, ставляться до своїх підлеглих з меншою підозрою. Саме довіра є одним з найбільш необхідних навичок для роботи з віддаленими працівниками. Не на останньому місці знаходяться навички комунікації та правильної організації роботи.

Ian Pearson, один з учасників дослідження, стверджує, що жінки ставатимуть дедалі більш важливими у бізнесі майбутнього, оскільки зростатиме оцінка соціальних та емоційних навичок, які здебільшого притаманні саме жінкам.

За інформацією Silicon.com

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=809


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua