НОВИНИ від 29.09.2006

Зменшення кількості талантів призводить до збільшення кількості наставників

Зростання за останні кілька років кількості керівників, які звільняються чи йдуть на пенсію, призвело до різкого збільшення потреби спеціалістів, які не лише можуть відшукати талант для роботи у раді директорів, але й виростити його.

Так звані "внутрішні наставники" сьогодні отримують до $2000 на годину за допомогу новачкам у раді директорів справитися з їхніми основними завданнями на зборах та досягнути успішності у компанії. Такі дані наводять консультанти з Чикаго.

Кількість керівників, які залишили свої позиції зросло на 7% до рекордного рівня 728 у першій половині року, порівняно із тим самим періодом 2005-го. Кількість же генеральних директорів, які звільнилися чи вийшли на пенсію протягом перших восьми місяців цього року досягло 245 чоловік, що майже вдвічі більше, ніж за той самий період 2004-го.

Разом з тим Міжнародна Федерація Наставників (International Coach Federation) сьогодні нараховує більше 10000 учасників, у той час як у 1998-му році вона мала лише 1500 учасників.

"Коучінг сьогодні стає схожим на політику страхування керівного складу компанії", — стверджує Gerry McDonough, генеральний директор компанії наставництва керівників LeadFirst. Якщо кандидат звільниться з посади протягом першого року його керівництва, то рекрутерська компанія часто повинна безкоштовно знайти йому заміну.

Банк BB&T — це приклад компанії, яка помічає зростання кількості звільнень керівного складу, а тому планує у цьому році витратити понад $700.000 на наставників, які допомагатимуть кандидатам пристосуватися до умов праці. "Вам слід бути переконаними, що керівник почне приносити компанії прибуток так швидко, як тільки можливо", — стверджує Tim Davis, керівник з людських ресурсів.

"Ми можемо спостерігати різні емоції — від злості до сліз та розгубленості — в процесі наставництва та розвитку особистості. Деякі технічно грамотні особи ніколи не зможуть навчитися керувати компанією, — стверджує McDonough, — тому наше завдання якомога швидше виявити таких людей і знайти їм хорошу заміну".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=823


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua