НОВИНИ від 16.10.2006

Вікова дискримінація є звичайним явищем у Європі

Майже половина європейських працівників вважає, що роботодавці дискримінують старших працівників. Такі дані нового опитування.

Разом із прискоренням прийняття анти-дискримінаційних законів щодо віку працівників у Британії, опитування компанії Monster виявило, що іспанські та німецькі старші працівники також відчувають потужний вплив дискримінації. Найбільш позитивною і толерантною є ситуація у Норвегії.

Опитування 8277 європейських працівників ставило кожному з них таке ключове питання: "Чи відчуваєте Ви, що Ваша компанія дискримінує старших кандидатів, коли йдеться про прийняття на посади нових працівників?"

Результати виявилися не дуже втішними: 46% опитаних ствердили, що відчувають дискримінацію проти старших працівників, особливо коли йдеться про найом нових кадрів. Лише чверть респондентів відзначили, що їхні компанії мають збалансований підхід до цих питань.

Старші працівники у Німеччині та Іспанії виявилися найбільш дискримінованими. Відповідно 59% та 54% респондентів говорять, що їхні компанії здійснюють дискримінацію проти старших кандидатів на посади. На відміну від них, про те саме говорять лише 22% респондентів з Бельгії та 35% французів.

"Проблема вікової дискримінації зараз стає дедалі актуальнішою у світі рекрутингу, — стверджує Alan Townsend, операційний директор компанії Monster UK & Ireland. — Щоб уникнути такої ситуації, компаніям слід свідомо слідкувати за процесом найму від надсилання резюме до інтерв'ю із HR-менеджерами. На кожному етапі компанія повинна бути впевненою, що ніде не відбувається вікова дискримінація кандидатів. Більше того — різниця у віці між працівниками однієї компанії — хороший показник її зрілості. Високий рівень знань та навичок зрілого працівника є ще однією його перевагою для компанії, особливо в умовах «економіки знань»".

Найбільш збалансований підхід до найму працівників застосовується у Норвегії — про це говорять 41% респондентів із цієї країни. Наступними за цим показником йдуть Данія (40%), Ірландія (35%) та Бельгія (33%).

Лише 14% всіх респондентів говорять про протилежну тенденцію — дискримінацію молодших працівників.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=831


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua