НОВИНИ від 23.10.2006

10 найбільш високооплачуваних керівників. Всі вони чоловіки

Жінки роблять значні успіхи в кар'єрному зростанні, очолюючи потужні компанії і доводячи свою здатність розвивати їх, передає CNNMoney.com. Найбільш високооплачуваною жінкою-керівником виявилася Safra Catz, президент та фінансовий директор компанії Oracle, яка заробила $26,1 млн. Другою у списку є Susan Decker, фінансовий директор Yahoo!, яка в минулому році поповнила свій власний бюджет на $24,3 млн..

Ці суми не можуть не вражати. Проте навіть таких компенсацій виявилося недостатньо, щоб їх носії потрапили до списку 10 найбільш високооплачуваних керівників світу. До десятки „найцінніших” потрапили лише ті, чий прибуток склав не менше, ніж $48 млн., а значить — жодна жінка в ньому не значиться.

Першим у списку виявився Eugene Isenberg, генеральний директор Nabors Industries, який за 2005-тий рік заробив $71,4 млн. Загалом же, список 10-ти найбільш високооплачуваних керівників планети виглядає так:

  1. Eugene Isenberg, генеральний директор Nabors Industries; $71,4 млн.
  2. Ray Irani, голова ради та генеральний директор Occidental Petroleum; $70 млн.
  3. Lew Fankfort, голова ради та генеральний директор Coach; $62,3 млн.
  4. Barry Diller, голова ради та генеральний директор IAC/InterActiveCorp; $61,5 млн.
  5. Scott A. McGregor, президент та генеральний директор Broadcom; $57,4 млн.
  6. Terry Semel, голова ради та генеральний директор Yahoo; $56,8 млн.
  7. Larry Ellison, генеральний директор Oracle; $52,3 млн.
  8. Martin E. Franklin, голова ради та генеральний директор Jarden; $49,2 млн.
  9. Lee Raymond, голова ради та генеральний директор Exxon Mobil; $48,9 млн.
  10. James Moffett, голова ради Freeport-McMoRan Copper & Gold; $48 млн.

Людина, яка зайняла останню позицію у списку найбільш високооплачуваних керівників — James Moffett — все ще отримує майже на 85% більше, ніж найбільш високооплачувана жінка-керівник. При цьому найбільш високооплачувана жінка-керівник Safra Catz отримала лише 36% від того, що отримав найбільш високооплачуваний чоловік — Eugene Isenberg.

Така серйозна різниця між рекордними компенсаціями чоловіків та жінок може бути частково пояснена тим фактом, що жінки зазвичай керують меншими компаніями і набагато рідше, ніж чоловіки, займають посаду генерального директора. Тобто проблема, на думку компанії Equilar, яка проводила дослідження, полягає не тільки і не стільки у нижчій компенсації жінок, як у загальному недостатку жінок на керівних посадах компаній.

За інформацією CNNMoney.com.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=834


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua