НОВИНИ від 03.11.2006

Financial Times: черговий рейтинг провідних програм ЕМВА

Financial Times проводить щорічну оцінку провідних бізнес-шкіл, університетів та інших установ, що пропонують різноманітні програми по бізнесу, менеджменту і розвитку лідерства. Ця оцінка складається за результатами опитувань й інтерв'ю студентів, випускників і самих бізнес-шкіл. Головне в будь-якій оцінці — задоволеність клієнтів. Залежно від того, яка програма оцінюється, задоволеність якістю навчання виміряється за такими критеріями: прогрес у розвитку кар'єри, розширення професійного досвіду, досягнення цілей та якість викладацького складу школи. Крім цього, школи оцінюються за такими критеріями, як: частка жінок серед викладачів і студентів, кількість викладачів, які володіють докторським ступенем, якісний рівень досліджень.

Лідером рейтингу програм EMBA в 2006-му році черговий раз стала MBA for Executives University of Pennsylvania: Wharton. Трохи понизила свої позиції Kellogg-HKUST Executive MBA Kellogg/Hong Kong UST Business School, поступившись 2-им місцем програмі Global Executive MBA, що є спільним проектом Columbia/London Business School. Слід зазначити, що крім Global Executive MBA кожна зі шкіл надає й самостійні конкурентноздатні програми Executive MBA у Нью-Йорку і Лондоні, які зайняли 11-у і 7-у позиції відповідно.

Топ-10 програм ЕМВА за версією Financial Time

Школа Країна Назва програми Місце в 2006-му році Місце в 2005-му році Місце в 2004-му році
University of Pennsylvania: Wharton U.S.A. MBA for Executives 1 1 1
Columbia/London Business School U.S.A./ U.K. Global Executive MBA 2 - -
Kellogg/Hong Kong UST Business School China Kellogg-HKUST Executive MBA 3 2 6
Trium: HEC Paris/LSE/New York University: Stern France/ U.K./ U.S.A. Global Executive MBA 4 - -
Instituto de Empresa Spain Executive MBA 5 4 8
University of Chicago GSB U.S.A./ U.K./ Singapore Executive MBA 6 6 3
London Business School U.K. Executive MBA 7 3 8
Washington University: Olin China Washington-Fudan Executive MBA 8 - -
Duke University: Fuqua U.S.A. Global Executive MBA 9 5 5
Northwestern University: Kellogg U.S.A. Executive MBA 10 8 2

У наші дні програми ЕМВА вартістю понад $100 тис. вже стали нормою. Чим вище позицію в рейтингу займає школа, тим вище вартість її програм:

  • Вартість навчання в University of Pennsylvania: Wharton становить: $136,3 тис., якщо ви проходите навчання у Філадельфії та $145,4 тис., якщо ви проходите навчання в Сан-Франциско (1-е місце в рейтингу);
  • Вартість навчання в Columbia/London Business School становить $120 тис. (2-е місце в рейтингу);
  • Вартість навчання в Trium: HEC Paris/LSE/New York University: Stern становить $116,9 (4-е місце в рейтингу).

Висока вартість навчання окупається з лишком. Так, наприклад, оцінивши інформацію рейтингу, фахівці FT зробили висновок, що 6-місячна зарплата випускника в середньому дорівнює вартості навчання — от чому жодна із провідних програм ЕМВА не стає дешевше.

Кількість програм ЕМВА з кожним роком збільшується. Особливий ріст відзначається в Європі та Південній Америці. Також, за статистикою EMBA Council, стабільно росте кількість програм ЕМВА за межами США. Так, наприклад, якщо в 2003-му році їхня частка становила всього 29%, то в 2005-му році цей показник виріс до 47%.

Повна версія рейтингу в форматі pdf >>

Рейтинг 2005-го року >>

За інформацією Financial Times, E-xecutive.ru.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=842


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua