НОВИНИ від 14.11.2006

Війна за таланти у сфері ІТ стає глобальною

Глобальна війна за технологічні таланти набирає нової сили і це призводить до відчутної нестачі навичок та надхмарного підняття зарплат таких спеціалістів. Такі дані нового дослідження, проведеного компанією PricewaterhouseCoopers (PwC). Бізнес більше не може покладатися на вливання у свої закордонні відділи та у країни зі зростаючою економікою достатньої кількості технічного персоналу. Такі компанії найбільше постраждають від нестачі навичок.

Опитування 153-х топ-менеджерів технологічних компаній з усього світу виявило, що європейські менеджери протягом наступних трьох років зіткнуться із "жорсткою нестачею" талантів. Подібну картину можемо спостерігати і в країнах, які розвиваються. 41% говорять про складність пошуків технічних спеціалістів, а 48% мають проблеми із утриманням знайдених спеціалістів на робочих місцях.

Результатом підвищення конкуренції в боротьбі за технічні таланти стає підвищення зарплатного рівня таких спеціалістів у країнах, які розвиваються. В результаті — такі країни як Китай та Індія перестають бути "дешевими" постачальниками людських ресурсів.

Директор PwC, Graham Wyllie, стверджує: "Боротьба за таланти технічного спрямування ніколи не була настільки лютою, як вона є зараз. Якщо тенденція продовжить зростати — то існує ризик війни за таланти у сфері технологій".

Але попри всі ці дані, опитування виявило слабкі рекрутингові спроможності, недостатній розвиток внутрішніх талантів та навчання для топ-менеджерів.

Радує те, що деякі компанії починають співробітництво із провідними школами та університетами, щоб мотивувати студентів на здобуття специфічних технічних навичок.

За інформацією Silicon.com

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=847


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua