НОВИНИ від 07.12.2006

Члени правління також можуть бути байдужими до діяльності компанії

Від вигорання і байдужого ставлення до своєї роботи страждають не лише низові працівники та співробітники середніх ланок. Нещодавно проведене дослідження виявило, що менше половини членів правління компанії відчуває повну залученість до роботи.

Отже міф про те, що топ-менеджери більше захоплюються своєю роботою, ніж їхні підлеглі та колеги на нижчих посадах, вдалося розвіяти. Дослідження, в якому взяли участь компанії із шести країн — США, Великобританії, Австралії, Данії, Норвегії та Швеції — виявило, що лише 47% генеральних директорів, керівників відділів та інших членів правління є "повністю залученими" у діяльність своєї компанії.

Не менш хвилюючим є і той факт, що серед 16 000 респондентів у найбільш "захопленій роботою" країні — Норвегії — лише половина всіх працівників відчуває повний "драйв" від справи, якою займається. У США відсоток таких працівників складає 43%, а у Великобританії — лише 29%.

"Думаю, якщо топові люди не відчувають "драйву" від бізнесу, у якому працюють, значить з бізнесом щось не так, — ділиться своїми думками Charles Fair із компанії Right Management, яка і стала ініціатором дослідження. — Адже перші особи не лише визначають спрямування бізнесу та слідкують за здійсненням діяльності, але й відповідають за мотивацію всіх співробітників компанії в цілому".

Компанії, яким вдалося залучити та мотивувати своїх працівників, в середньому на третину збільшують свої прибутки, подвоюють кількість лояльних клієнтів та отримують набагато більшу ймовірність вижити у конкурентному ринковому середовищі.

Показник утримання персоналу на робочих місцях також тісно пов'язаний із залученістю працівників та рівнем їх мотивації. Тим більше, що сьогодні роботодавці відчувають справжню нестачу талантів та кваліфікованого персоналу.

"Компанії, які вміють мотивувати свій персонал, набагато ефективніше здатні залучати талановитих працівників. Успіх завжди притягує успіх..." — додає Fair.

Дослідження також виявило, що рівень вмотивованості персоналу має тенденцію до постійного зниження. Іншими словами, чим довше співробітник працює у компанії, тим менш мотивованою вона є. Три чверті працівників, які провели на останньому місці роботи п'ять чи більше років, не відчувають ні вмотивованості ні залученості у процес, порівняно із лише половиною тих працівників, які провели на останньому місці роботи менше, ніж рік. Самий час менеджерам по персоналу замислитися над тим, що вони роблять не так і почати працювати над підвищенням вмотивованості тих працівників, які віддали компанії багато років свого життя.

Дослідження також виявило, що лише чотири із десяти працівників вважають, що їхні безпосередні керівники мають достатні навички для управління людськими ресусами. Дві третини респондентів переконані, що керівники недооцінюють своїх підлеглих.

І лише чверть всіх опитаних вважає свою організацію найкращим місцем для роботи, а себе — повністю вмотивованими співробітниками.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=859


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua