НОВИНИ від 26.01.2007

Баланс між роботою та особистим життям працівників — риса найкращого роботодавця

Організації США, які прагнуть стати "найкращими роботодавцями", залучати найкращі і найяскравіші таланти, сьогодні змушені підтримувати своїх працівників не лише на роботі, але й поза офісом. Вочевидь ця тенденція стосується не лише США, але й світу праці в цілому.

Наскільки баланс між роботою та особистим життям важливий для працівника, стає очевидним зі щорічного рейтингу "100 компаній, у яких найкраще працювати" (100 Best Companies to Work For), що публікується журналом Fortune. На першій сходинці в цьому рейтингу перебуває компанія Google, відома у всьому світі своєю унікальною корпоративною культурою.

Серед інших факторів, які також впливають на привабливість тієї чи іншої компанії для кандидатів знайдемо расову та гендерну різноманітність, якісний рівень внутрішньої комунікації та розширена участь співробітників у акційному капіталі компанії.

Проте, найбільші зміни можна спостерігати у ставленні роботодавців до роботи, сім'ї та гнучкого графіку праці. Наприклад, сьогодні 72 зі 100 роботодавців пропонує part-time програми, порівняно лише із 18-ма десять років тому.

Великий вплив на ці тенденції мають інформаційні технології, які надали змогу 82 роботодавцям пропонувати віддалені умови праці, тобто роботу поза офісом. Прикладом компанії з найбільшою кількістю "позаофісних" працівників є Cisco. Дев'ять із 10-ти її співробітників працюють вдома.

8 із 10 співробітників, які працюють в організаціях, що ввійшли до списку "100 компаній, у яких найкраще працювати", відчувають, що компанії щиро турбуються про баланс між роботою та особистим життям своїх працівників. Разом з тим, підвищується і рівень довіри працівників менеджменту компанії та сприйняття його лідерських компетенцій.

Покращення якості корпоративного середовища фактично є результатом глобальної конкуренції. Все більше і більше компаній помічають, що їхня конкуренція не може бути успішною без залучення провідних талантів та кваліфікованих співробітників.

Єдина річ, яка залишилася незмінною з часу проведення попередніх досліджень — це той факт, що організації, які потрапили до рейтингу "100 компаній, у яких найкраще працювати" за ефективністю продовжують перевершувати своїх конкурентів.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=881


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua