НОВИНИ від 31.01.2007

Керуючи управлінцями

Результати нового дослідження, проведеного Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), показують, що майже половина працівників незадоволена своїми стосунками із лінійними менеджерами. А майже третина опитаних стверджують, що ніколи не чули від менеджерів оцінки своєї роботи чи ефективності.

Майк Емот (Mike Emmott), один зі співробітників CIPD, пояснює: "Слабкі управлінські навички змушують персонал почуватися відірваним від компанії і шкодять продуктивності. Тому менеджерам слід володіти практиками залучення персоналу до роботи, управління ефективністю та керівництва командами, які здійснюють найбільший вклад у бізнес".

Для покращення управлінських навичок, працівникам слід звертати особливу увагу на управління командою, розвиток технік лінійного управління та покращення своєї особистої ефективності. Звісно, ні в якому разі не можна забувати і про покращення комунікативних навичок та технік співпраці з колегами. Зрештою, ефективність лінійного менеджера включає в себе і володіння базовими навичками найму персоналу та управління людськими ресурсами. Мета цього — максимально понизити ймовірність "відтоку" кваліфікованого персоналу та мінімізація витрат, пов'язаних із плинністю кадрів.

Лідерські навички менеджера дають йому змогу працювати інноваційно та створювати навколо себе позитивне оточення, яке сприятиме формуванню креативної та енергійної команди. Наявність всіх перелічених вище факторів дасть змогу компанії досягнути поставлених перед нею цілей.

За інформацією TIMESonline.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=883


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua