НОВИНИ від 21.02.2007

Шість місяців на новій посаді

Вам здається, що ці люди почали працювати лише вчора. Проте, нове дослідження вказує, що вже через шість місяців перебування на новій посаді у працівників починається загальне падіння мотивації та залученості у робочий процес. Ейфорія від "нової роботи" проходить. Зниження задоволеності працівника триває протягом наступних 12-ти місяців.

Дослідження, проведене компанією Kenexa, яка спеціалізується на управлінні талантами, доводить, що через шість місяців після початку нової роботи у працівників спостерігається швидке падіння мотивації та залученості у робочий процес.

Опитування понад 840 000 працівників мультинаціональних компаній виявило, що протягом перших шести місяців переважна більшість — майже три чверті — працівників перебувають у стані своєрідної ейфорії. Вони повністю віддаються своїй роботі і докладають усіх зусиль для виконання своїх посадових обов'язків. Проте, після закінчення 6-місячного терміну, протягом наступних 12-ти місяців, рівень задоволеності працівників продовжує поступово спадати. В результаті, наприкінці другого року перебування на посаді, працівники фокусуються вже не на виконанні своїх обов'язків, а на пошукові нових можливостей.

Фактично, дослідження підтверджує висновки опитування щодо плинності кадрів, проведеного компанією Sirota Survey Intelligence, яке було проведене у листопаді 2006-го року. Результати цього опитування вказують, що працівники, які працюють на одній посаді менше двох років, звільняються із неї із вдвічі більшою ймовірністю, ніж працівники, які перебувають на посаді більше двох років. Опитування також виявило, що майже 6 із 10-ти людей, які звільняються, перебували на своїй посаді менше двох років.

Проте, дослідження, проведене компанією Kenexa, дає підстави і для оптимізму. Воно доводить, що хоча новоспечені працівники часто втрачають мотивацію та залученість до робочого процесу, все ж варто їм перейти через дворічний рубіж — як рівень їхньої задоволеності почне зростати.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=891


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua